12 in stock
Spotkania klubu HWC to czas, w którym pogłębiamy proces wzmacniania wewnętrznych i
zewnętrznych zasobów. Naturalnie, gdy idziemy ścieżką rozwoju, pojawiają się na niej
wątpliwości, pytania, problemy i momenty zwątpień. Spotkania klubu są przestrzenią, w
której można się nimi dzielić i rozwiewać. W trakcie klubu dzielimy się tym, co się zmieniło od
ostatniego spotkania – w wewnętrznym środowisku i w pracy z otoczeniem.
Tematem przewodnim najbliższego lutowego spotkania Klubu HWC jest świadome
gotowanie – jak prawidłowo łączyć białko roślinne z węglowodanami.
W praktyce lekarskiej dr Preeti coraz częściej pojawia się temat białka w diecie. Nawet
osoby, które dotychczas harmonijnie łączyły węglowodany, białka i tłuszcz, ulegają modzie,
zmieniając dotychczasowe przyzwyczajenia. Na diecie opartej o białko zwierzęce, osłabia się
układ trawienny i rodzą się rozmaite problemy zdrowotne.
Przede wszystkim samo białko nie jest pełnym pokarmem. I rozwiązaniem nie jest
wykluczanie fasoli, soczewicy i innych strączków, ale właściwe ich łączenie z węglowodanami
w odpowiednich proporcjach, jak to robiono w dietach starych kultur.
To będzie niezwykle interesujący czas edukacji połączony z warsztatem gotowania.
Przypomnimy sobie również w jaki sposób poprzez świadome gotowanie można wzmacniać
swoje ciało energetyczne.
Program spotkania KLUBU HWC 7 II – 8 II 2025 r.
Piątek 7.02.2025 r.
10:00-11:00 Zakwaterowanie
11:00-13:00 Gdzie jestem wewnętrznie po szkole? – rozmowa. Cz. I – Dr Preeti Agrawal
13:00-14:00 Obiad
14:00-15:30 Gdzie jestem w zewnętrznym środowisku po szkole (rodzina, przyjaciele, w pracy, w zawodzie) – rozmowa i dyskusje. Cz. II – Dr Preeti Agrawal
16:00-17:15 Jak prawidłowo komponować białko roślinne z węglowodanami w diecie przeciwzapalnej –
pomysły na śniadania i obiadokolacje, cz. I teoretyczna – Dr Preeti Agrawal + Danuta Rondzisty
17:15-17:30 przerwa na herbatę
17:30-18:00 Kolacja
19:00-20:30 Pozycje jogi usprawniające system trawienny – Aneta Magda
Sobota 8.02. 2025 r.
7:00-8:15 joga – Aneta Magda
9:30- 10:30 Podsumowanie i omówienie udziału Holistic Wellness Coach’ów na Festiwalu Zdrowia
10:30- 13:00 Jak prawidłowo komponować białko roślinne z węglowodanami w diecie przeciwzapalnej,
cz. II praktyczna + obiad – Dr Preeti Agrawal + Danuta Rondzisty Pietrzak
13:00-13:30 czas na wymeldowanie i zdanie kluczy
Koszt:
1350 zł z noclegiem
1100 zł bez noclegu
900 zł ONLINE.
Reviews
There are no reviews yet